Brecht Kaandorp
01

Brecht Kaandorp

Spatial Designer

RUIG

Het is een groot en oud pand dat vroeger als bestemming een bank had. De inrichting was daarom redelijk formeel.
Omdat het nu een horecagelegenheid wordt, is de sfeer een belangrijk punt. De uitstraling die terug te vinden is in het nieuwe ontwerp is industrieel en stoer. Dit is terug te vinden in het meubilair en in de constructie in het gebouw
De vraag is een combinatie van restaurant en buurtcafé in één.
Aan de linkerzijde, het restaurant gedeelte wordt er gebruik gemaakt van twee duidelijke looplijnen. Zo kan het personeel zich goed verplaatsen.
Aan de rechterzijde bevindt zich het café. De ruimte waar men rustig een drankje kan drinken op wat grotere stoelen/fauteuils. Het café is gedeeltelijk verhoogd daar wordt een houten vloer gelegd voor een warme en gezellige sfeer.
Het restaurant en café zijn gescheiden van elkaar door de bar in het midden, waar voornamelijk de dranken worden geschonken.